Postauksessa käsitellään eyeliner pigmentoinnin tuomia mahdollisuuksia, mutta myös rajoitteita. Mitä ulkonäköseikkoja kannattaa ottaa huomioon kun toiveena on eyeliner pigmentointi? Lue, minkä vuoksi suosin luonnollisen näköisiä silmänrajauspigmentointeja. Olen kirjoittanut aiemmin postauksen eyelinerista, jossa selostetaan tekoprosessia, joten tässä artikkelissa aihetta ei käsitellä. Toisen silmänrajausta käsittelevän postauksen pääset lukemaan täältä.
Pigmentoinnin ulkonäkö
Ohuen rajauksen ansiosta ripset näyttävät tuuheammilta ja silmät ovat ”päässä heti herätessä”. Ripsien kestovärjäys, taivuttaminen ja maskara täydentää rajauksen tehoa. Ripsien kanssa hetken askartelemalla saa luotua maailman nopeimman ja helpoimman arkilookin hetkessä. Silti esimerkiksi saunassa tai urheillessa et näytä meikatulta vaan luonnollisen kauniilta. Ohuehko silmänrajaus on kuin osa kauniita silmiä eikä herätä turhaa huomiota.
Ohut eyeliner pigmentointi antaa vapauden vaihdella tyyliä. Rajauspigmentointi, joka kulkee ripsien välissä, luo hyvän pohjan meikin lisäämiselle. Esimerkiksi silmän ulkonurkkaan on helppo lisätä luomiväriä, rajauskynää tai taituroida kissamainen tussirajaus lähes hetkessä. Silmän sisänurkka (ainakin toisessa silmässä) on usein kaikista vaikein kohta rajata meikillä siististi. Pigmentoinnin ansiosta silmän sisänurkkia ei ole välttämättä tarpeen rajata edes juhlameikkiä tehdessä; extrakerros ripsiväriä voi hyvinkin riittää.
Millainen rajaus on teknisesti mahdollista toteuttaa?
Jos toiveena on saada tarkkarajainen ja skarppi eyeliner pigmentointi, on ohuehko rajaus paksua parempi valinta. Väri leviää, tai ainakin pehmenee, aina ihon alle vietynä. Pigmentointi ei täysin vastaa meikkiä siinä mielessä, että pigmentointi kuultaa aina ihon läpi. Tämän vuoksi mm. ihon paksuus ja sävy antavat aina lopputulokselle oman mausteensa. Heti pigmentoinnin jälkeen otettuissa kuvissa rajaukset näyttävät erittäin mustilta ja jopa kiiltäviltä, mutta se on vain ohimenevä vaihe. Kun ihon pinta menee kiinni, tulee pigmentoinnista ainakin jonkin verran sameampi kuin se oli juuri tehtynä.
Turvallinen paikka eyelinerille on siis ripsien tyvi ja lähimaasto. Alla olevissa kuvissa havainnollistetaan niitä ihoalueita, joihin pigmentointiväriä ei ole järkevää laittaa.
Silmän sisänurkkaan (punaisella merkattu alue) ei tule laittaa pigmentointiväriä leviämisvaaran takia. Toisin sanoen, jos tälle alueelle laitetaan pigmentointiväriä, ei se todennäköisesti pysy kauaa tarkkarajaisena vaan lopputulos on lähinnä sinistä puuroa, joka ei välttämättä lähde pois koko eliniän aikana. Tätä aluetta vältetään myös siksi, että siellä sijaitsevat kyynelkanavat.
Silmän ulkonurkassa iho on erittäin ohutta ja tässä kohdassa kasvoja alkavat usein näkyä myös ne inhottavat ensimmäiset ikääntymisen merkit. Ylä- ja alarajausta ei koskaan ole mahdollista yhdistää toisiinsa. Lopputuloksena rajausten yhdistämisestä olisi pelkkää sotkua: pahimmassa tapauksessa loppuelämän kestävä sinimusta smokey eye -look. Myös silmän ulkonurkkien suhteen on siis turvallisinta pysytellä ripsien mitassa.
Kuinka paksun rajauksesta sitten voi tehdä?
Mitä ohuempi iho, sitä suttuisemmalta alkaa paksu rajaus helposti näyttää. Nuorella ja napakalla iholla paksumpikin rajaus on mahdollinen. Paksulle rajaukselle ei periaatteessa ole esteitä, mutta sitä on henkisesti oltava valmis korjailemaan sekä hyväksyttävä se, että kudoksen laadusta riippuen rajaus ei välttämättä ole kuin tussilla piirretty enää parin vuoden päästä.
Millainen rajaus kestää aikaa?
Mitä kauemmas ripsirajasta väriä laitetaan, sitä huonommin väri ihoon tarttuu. Hieman kärjistäen voidaan väittää, että mitä ohuempi eyeliner pigmentointi on, sen harvemmin sitä tarvitsee käydä vahvistamassa. Kuvitellaan vaikka tilanne, että asiakkaalla olisi terveydellinen tila, joka estää pigmentoinnin vahvistamisen. Ripsien välissä oleva väri ei epätasaisestikaan haalistuessa juuri häiritse. Paksun rajauksen tullessa kysymykseen on tilanne voi olla toinen. Kukaan artisti ei voi luvata täysin tasaista haalistumisnopeutta ja paksussa rajauksessa olevat haaleat kohdat tai jopa reiät pistävät silmään helpommin. Ei ole myöskään äärettömän harvinaista, että toisen silmän rajaus haalistuu hieman toista nopeammin.
Vanheneminen alkaa silmän ulkonurkista, joten liian pitkälle alas tehty rajaus vanhentaa helposti kantajaansa. Kun puhutaan rajauksen ulkonurkan pituudesta, on hyvä ajatella elämää ainakin sinne 5 vuoden päähän: miltä rajaus tai sen jättämät viimeiset rippeet näyttävät silloin?
Summa summarum
Kestopigmentointien tarkoitus on korostaa kantajansa luonnollista kauneutta. Pigmentointi ei aina korvaa koko meikkiä eikä kaikenlaisia lopputuloksia voida toteuttaa kaikille ihoille ja silmän muodoille. Ohuen ja silmän muotoa mukailevan rajauksen voi tehdä huoletta kaikille: se kestää aikaa ja ikääntymistä sekä kuluu huomaamatta pois.
Toisen tekemä pigmentointi ei hyvin todennäköisesti tule olemaan samanlainen kuin oma tekemä meikkisi. Rajauspigmentoinnilla saadaan katseelle ihmeitä aikaan, mutta jälki on erilainen kuin meikillä tehtäessä: onhan toinen tehty ihon alle ja toinen sen päälle.
Lue lisää
Kestopigmentoinneista
Silmänrajauspigmentoinneista
Blogi juttu eyeliner pigmentoinnista
Kuinka valmistautua pigmentointiin?
Pigmentoinnin konsultointi